Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Meder utca, MHD, álláshirdető-tábla, 13. kerület

További információk a képhez

1975, MHD, álláshirdető-tábla.
A mai fiatalok többsége nem, hogy nem ismeri a "KMK" fogalmát, de még csak nem is hallott róla! A saját gyermekeimről tudom, tehát eszem ágában sincs megsérteni őket.
Alig telt el huszon-egynéhány év és már is feledésbe merült ez a kifejezés. Pedig micsoda jelentése volt akkor...!
A "KMK" egy rövidítés, a jelentése: Közveszélyes Munka Kerülő. És ez nem vicc, sőt halálosan komoly dolog volt. Napjainkban(2013.11.26), amikor sok százezer munkanélküli szeretne munkához jutni, ez szinte paródiának tűnik. Annyira nem volt paródia, hogy ezt még büntették is! Tehát, akinek nem volt igazolható munkahelye, az bizony "KMK"-snak minősült., amit mindennek a tetejében még büntették is. Akár még börtön is lehetett belőle...

Jelenlegi és régebbi nevei:

Meder utca
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Mogyorósi Zsuzsanna
Mogyorósi Zsuzsanna
Ma nem csak a felvételt hirdető táblák hiányoznak!!!!!! Nincsenek foglalkoztató cégek!!!!!! Na meg aztán ezek a szakmák????? Sem oktató iskolák, sem szakmunkások!!!!!!!!!!
2013. november 27. 08:45
Miklós Wilcsek
Miklós Wilcsek
A KMK fogalma a 70-es, 80-as évekre már csak papíron létezett, így a fiatalok nem is ismerhetik! Ja, és az órád egy órát késik!
2013. november 28. 09:05