Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1893-1912, Rákosszentmihály, 1950-től 16. kerület

További információk a képhez

1893-1912, Rákosszentmihály (napjainkban: 2019.03.06.) Nagyicce állomás. Ezúttal lóvasút állomás és ezen "pályaudvaron" is az indulási oldal, azaz a felszállás részleg. A megálló valójában a mai Piros rózsa utca végén, a HÉV állomás alatt volt. A két kocsi között ha jól megnézitek, látni a Kerepesi út (Veres Péter) túloldalán a Nagyitze Vendéglő bejáratát (Kertvárosi Helytörténeti Gyűjtemény).
Naggyjából a mai Pirosrózsa  és a Kerepesi út kereszteződése Még az 1912-ben megindult HÉV előtt.
Kipróbálnám!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kerepesi út
  • Forrás: Beküldte: www.foliazas.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©