Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910-es évek, Széchenyi (Czeglédi Mihály) utca, 1950-től 17. kerület

További információk a képhez

1910-es évek, Széchenyi (Czeglédi Mihály) utca, Rákoscsaba, a községháza.
Volt egyszer egy községháza. Szorgos kezek építették, s már 1911-ben jelenlegi helyén magasodott. Itt székelt Rákoscsaba község elöljárósága, s itt intézte Rákoscsaba népe ügyes-bajos dolgait. Ezen falak között sok-sok házasság is köttetett.
1950-től Budapest része.
A kerület nagy tiszteletű elöljáróinál közbenjártak annak érdekében, hogy ezt a sokat látott, nagy múltú hajlékot a rákoscsabai közösségek ismét benépesíthessék. Jó szándékuk és lelkesedésük eredményeként született meg 1997 őszén a Rákoscsabai Közösségi Ház.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1996-tól Czeglédi Mihály utca, 1954-től Kelecsény utca, 1910-től Széchenyi utca, A XIX. században Helységház utca
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, www.cityweekend.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©