Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

2013, Szabadság utca, 17. kerület

További információk a képhez

A második 0 kilométerkő. Igen, ez volt a második 0 kilométerkő.
A szobor 1953-tól 1974-ig tartotta a pozícióját, azaz a Clark Ádám tér és egyben Budapest egyik kiemelkedő eleme, jellegzetessége, nevezetessége volt. 1975-ben (számomra ismeretlen okokból ) Eltávolították, "lefokozták", száműzték.
Méghozzá nem is akárhova... A Rákoshegyi vasútállomás előkertjébe az itt látható bokrok közé. Ma is innen tekint a távolba és fürkészi a távolságot...
A szobrot Molnár László alkotta.  A címe: a távolba néző szerelő autókerékkel..
Igy múlik el a világ dicsősége!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Szabadság utca (Rákoshegy), 1920-as évektől Agorasztó utca
 • Forrás: Saját
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Béla Fischer
Béla Fischer
Ezt nem tudtam.
2013. október 06. 12:34
  Nándor Gruber
  Nándor Gruber
  Még Rákoshegyen laktam, amikor odakerült. Azonnal ráismertem, hiszen gyakran jártam a vár tövébe, ott laktak rokonaim. Persze a bokrok akkor még kicsik voltak. Ízlés dolga, hogy a távolba néző ember, vagy a posztmodern "0" fejezi e ki jobban országunk útjainak kiindulási pontját.
  2013. december 27. 10:19