Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1936 táján, Maros utca, 12. kerület

További információk a képhez

1936 táján, Maros utca. A háttérben a  Városmajori Jézus szíve plébániatemplom, ami 1922 és 1933 között épült Árkay Aladár és fia, Árkay Bertalan tervei szerint. Velünk szemben a lovas postakocsi. E-mail nem lévén, ekkor még ezen módon jutottak el a levelek a címzetthez ... Lehet, hogy lassabb volt, lehet, hogy pénzbe került, de szerintem romantikusabb lehetett íly módon (pl.: szerelmes) levelet küldeni, vagy kapni. A szőke herceg fehér lovon érkezése a következő lépcsőfok...Áramszünet esetén is működött...!
Negyven évvel később pedig ezen az utcán lehetett trükkösen kikerülni a már akkor is előforduló Városmajor utcai dugót...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Maros utca
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, bpkep.fszek.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©