Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Menkina János (Tartsay Vilmos) utca, 12. kerület

További információk a képhez

1940, Menkina János (Tartsay Vilmos) utca, szemben a Fery Oszkár (Kiss János altábornagy) utca. Balra a Borhy Sándor (Nagy Jenő) utca. Ui.: Tartsay Vilmos (1901-1944): vezérkari százados, közgazdász. 1944-ben Nagy Jenő ezredes révén csatlakozott a Magyar Nemzeti Felkelés Felszabadító Bizottsághoz. 1944. november 22-én az Andrássy úti lakásán elfogták, és december 8-án kivégezték.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Tartsay Vilmos utca, 1930-tól Menkina János utca, 1886-tól Hantos utca
  • Forrás: Fortepan.hu (131859), ADOMÁNYOZÓ:SZEPESFALVY GÁBOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©