Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1938, Városmajor, Hüvelyk Matyi szobra, 12. kerület

További információk a képhez

1938, Városmajor, Hüvelyk Matyi szobra. Alkotta Telcs Ede 1932-ben. Háttérben a Klára (Ignotus) utca házai. Az eredeti (1932) bronzból készült, de ellopták, úgyhogy kőből készült egy másolat 2007-ben. Szülővárosában, Baján is áll egy példány bronzból, arról készült a másolat. Többet erről, szinte mindent innen!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Városmajor, eredetileg az Ördög-árok ártere, kaszáló, illetve katonai tulajdonú terület, 1787-től II. József rendeletére közpark
  • Forrás: Fortepan.hu (55419), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Magyar Bálint, kozterkep.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©