Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950, Jánoshegyi út, 12. kerület

További információk a képhez

1950, Jánoshegyi út, Erzsébet királyné emlékhely. Egy más elnevezés szerint Erzsébet térdeplő
imazsámollyal és Mária képpel.
A királyné tiszteletére halála után egy emlékhelyet – az Erzsébet-térdeplőt – emeltek a normafai erdőben, a Jánoshegyi út mellett. A térdeplő és a térdeplőnél elhelyezett Stróbl Alajos Erzsébet-mellszobra idővel eltűnt, a zarándokhely szentképét tartő bükkfa elpusztult. A Budapest-Zugligeti Egyesület és a Sziszi Baráti kör a térdeplőt felújította és új fát ültetett.
A Jánoshegyi út mellett, a Budai Sport Hotellel szemben az erdőben található. 
Az Erzsébet-térdeplőt bárki könnyen megtalálja, ha elindul a János-hegyi-úton a Normafától és a Budai Sport Szállónál átellenes oldalon az erdei gyalogútra tér, 40 méterre meglátja az esőházat, a padokkal körülvett térdeplőt és a képet tartó faoszlopot.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1886-tól Jánoshegyi út
  • Forrás: Fortepan.hu (10216), orig: KURUTZ MÁRTON
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©