Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Csaba utca, 12. kerület

További információk a képhez

1957, Csaba utca, a Krisztina körútnál. A főszereplő a jegesember. Jelen esetben már nem lovaskocsival, mint itt, hanem teherautóval szállították a mindent hűsítő jeget. A hűtőszekrény luxusa még az 1960-as években is csak kevesek kiváltsága volt. Előtte volt a JÉGSZEKRÉNY. Na az sem mindenkinek. A jeges szállította a jeget nem csupán a háztartásokba, hanem többek között a hentetesekhez is.
Ez a foglalkozás mára már történelem...
Jegesember keramitkockán: vékony jég...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Csaba utca
  • Forrás: Fortepan.hu (117083), orig: FSZEK BUDAPEST GYŰJTEMÉNY / SÁNDOR GYÖRGY felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©