Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Kléh István utca a Kiss János altábornagy utcánál, 12. kerület

További információk a képhez

1959, Kléh István utca a Kiss János altábornagy utcánál. KÖZÉRT üzlet, ahol megtalálható volt a FŰSZER-CSEMEGE (legalább minimális változatban). A Közért élelmiszerboltot jelenti a budapestieknek szinte mind a mai napig, de kevesen tudják, hogy valójában a Községi Élelmiszerkereskedelmi Rt. nevének rövidítése volt.
Ui.: Kléh István (1824-1913): ügyvéd, újságíró, bankár. Kossuth Lajos pénzügyi államtitkára. A Pesti Hazai Első Takarékpénztár választmányi tagja, majd elnök-igazgatója. A Fővárosi Közmunkák Tanácsa tagjaként 1874-től 1910-ig, azaz 36 évig munkálkodott a város fejlesztésén. Pest szabad királyi város és Budapest főváros törvényhatósági bizottságának tagja. A Fővárosi Közmunkák Tanácsa tagja 1874-től 1910-ig. Mivel a " a főváros ügyeit közel fél évszázadon át lelkes szeretettel, önzetlen odaadással és lankadatlan buzgalommal szolgálta", ezért Budapest fő- és székváros 1907. január 9-én díszpolgári címmel tüntette ki.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1924-től Kléh István utca
  • Forrás: Fortepan.hu (104190), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.c.10
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©