Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Kútvölgyi út, 12. kerület

További információk a képhez

1962, Kútvölgyi út, a Kútvölgyi úti Központi Állami Kórház. (Ma Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb.)
1942-ben avatta fel Horthy Miklós. Eredeti nevén Központi Állami Kórház. A kormány első sorban kiemelt intézménye volt. Még felsőbb politikai vezetőknek is nehéz volt bejutni ide.
Rottmann Csák Elemér készítette a terveket az 1936-os országos pályázatra. A kivitelezők Glock Imre és vitéz Zilachy Balogh Gyula voltak.
A Kútvölgyi Klinikai Tömb épületét 1944-ben adták át Magyarország kiemelkedően korszerű gyógyító intézményeként. Az épület a betegközpontú, modern tömbkórházak előnyeivel rendelkezett, ami ugrásszerű fejlődést jelentett a széttagolt, pavilon-rendszerű intézményekkel szemben. 1990 óta a Kútvölgyi Klinikai Tömb a Semmelweis Egyetem részeként oktató, kutató és gyógyítási feladatokat lát el. 
Nagy tisztelettel kérem a hozzászólókat, hogy NE (!) politikai alapon tegyék!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1886-tól Kútvölgyi út
  • Forrás: Fortepan.hu, (77062), ADOMÁNYOZÓ Juráncsik Norbert
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©