Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Ugocsa utca, 12. kerület

További információk a képhez

1963, Ugocsa utca és az Ugocsa mozi. 1937-ben Görgényi Miklós nyitotta meg Astra néven. A második világháborút követő államosítás után lett Ugocsa mozi
1999-ben végleg bezárt, FSZEK könyvtár lett.
Ugocsa: vármegye a történelmi Magyarország (Magyar Királyság) északkeleti részén, utolsó székhelye Nagyszőlős volt. Ma Ukrajna (Kárpátalja) és Románia része.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Ugocsa utca
  • Forrás: Fortepan.hu (251774), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre, hu.wikipedia.org/
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©