Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Lékai János (Apor Vilmos) tér, 12. kerület

További információk a képhez

1968, Lékai János (Apor Vilmos) tér, a megkezdett nagytemplom altemploma raktárnak átalakítva. Háttérben a Felső-Krisztinavárosi Keresztelő Szent János-plébániatemplom. 1967-ben, az eredeti tervektől teljesen eltérő céllal (!) szolgáltatóház épült, melyet többször bővítettek, bérlői sűrűn cserélődtek. A rendszerváltás után a templom helyett Hully Gully néven diszkó létesült. A disco neve volt még Randevú is...Az épület utolsó tulajdonosai az eladás mellett döntöttek. A plébánia - a hívek nagylelkű adományaival és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye jelentős kölcsönével - vissza tudta vásárolni az ingatlant. A pincetérben urnatemető épült és a remények szerint, amint anyagi eszközök lehetővé teszik, új tervek alapján az eredeti alapokra új templom épül.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Apor Vilmos tér, 1956-tól Lékai János tér, 1936-tól Pilsudski út
  • Forrás: Fortepan.hu (178294), ADOMÁNYOZÓ Bojár Sándor, 12.kerulet.ittlakunk.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."