Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Fodor utca 24. 12. kerület

További információk a képhez

1975, Fodor utca 24. Nem tudhatom, hogy az autó a ház tulajé-e, de ha igen, akkor szerethette a Fantomas filmeket-különösen az elsőt, amiben Fantomas ez ilyesmi Citroen DS autóval repült-...
1955. október 5-én érkezett el a bemutató napja, stílusosan a Párizsi Autószalonra tervezték a Citroen limuzinjának leleplezését. A DS19-et akkora ováció fogadta, hogy a show első 15 percében már 743 rendelést adtak le, az első nap összesen 12 ezret! A tizedik nap végére a francia autógyártó örülhetett, mert 80 ezer példányra már akadt vevő, ami rekordnak számított, csak 60 évvel később, a Tesla Model 3 tudta megdönteni ezt az impozáns számot! És ők, a DS19-et megrendelők még nem is láthatták Fantomast...!
Ui.: Fodor József (1843-1901): orvos, higiénikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Ő alapította az Országos Közegészségügyi Intézetet, és elsőnek indítványozta az iskolaorvosi intézmény létesítését.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Fodor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (99061), ADOMÁNYOZÓ:UVATERV, alapjarat.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©