Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1981, Böszörményi út a Kiss János altábornagy utcánál, 12. kerület

További információk a képhez

1981, Böszörményi út a Kiss János altábornagy utcánál. Szemben a XII. kerületi Tanácsháza (ma Polgármesteri Hivatal).
Böszörményi László (1824-1869): függetlenségi politikus, országgyűlési képviselő. A szabadságharcban tisztként szolgált, utoljára Klapka György parancsőrtisztje volt Komáromban. 1867-1868-ban a 48-as pártlapjában a Magyar Újságban tiltakozott a kiegyezés ellen. Leközölte Kossuth Lajos Deák Ferenchez írott híres levelét (Kasszandra-levél). Emiatt egyévi börtönreítélték, ahol meghalt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Böszörményi út
  • Forrás: Fortepan.hu (277111), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Obetkó Miklós
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©