Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Vörös Hadsereg útja (Üllői út), 19. kerület

További információk a képhez

1960, Vörös Hadsereg útja (Üllői út), a Lajosmizse vasútvonal előtti sorompónál, délután három óra, húsz perc. A házak többsége még ma is megvan. A "szakállas sorompót viszont felváltotta a fénysorompó. A járdasziget is ott van még, de már nem kockakő burkolattal, amint az úttest sem. A villamos azóta ia zárt pályás.
Az autóbusz-megálló táblája viszont függőleges. A táblát tartó oszlop derekán a fém szemétgyüjtő. Az autóbusz egy MÁVAG tr 5-ös. Ami biztos, hogy a kipufogó a jármű hátoldalának a tetején pufogott. Ezt a magam részéről mindenképpen jobbnak találom, mint a talajtól 30 centiméteres  későbbi változatokat.
Na de miért nem jön a villamos?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1948-tól 1990-ig Vörös hadsereg útja
  • Forrás: Fortepan.hu (80081), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©