Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Petőfi (Kós Károly tér), 19. kerület

További információk a képhez

1978, Petőfi (Kós Károly tér), az ADY mozi.
A Wekerletelepen létesült 1928-ban, Wekerle mozi néven, ami 1952 március 9-ike tiszteletére (egy akkori közismert vezető születésnapja alkalmából) nevet változtatott, és Élmunkás mozi lett. 1957 tavaszán, mivel az Ady név szabaddá vált (tekintve, hogy az addigi Ady mozi Filmmúzeum lett), ez a név erre a filmszínházra szállt át. Ady néven működött 1985 július 30-i megszűnéséig.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1987-től Kós Károly tér, 1948-tól Petőfi tér, 1946-tól Szabadság tér, 1910-től Fő tér
  • Forrás: users.ininet.hu, Budapest régi képeken Facebook csoport, Wotan Doctor.
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©