Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1895 után Stefánia út, 14. kerület

További információk a képhez

1895 után, Stefánia út 32-40, a Park Club (Stefánia út 32-40). A Park Club a 19. század végén, 1893–1895 közt épült úri kaszinónak neobarokk stílusban. Tervezője Meinig Artúr. A Stefánia Palota 1947 óta a Magyar Honvédség tulajdona. A később mellé épített üvegépülettel egy intézményt alkotnak  STEFÁNIA PALOTA - HONVÉD KULTURÁLIS KÖZPONT néven. A Honvéd Kulturális Központ, mint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség reprezentatív központi intézménye.
Az épület 1993 óta viseli a mai nevét.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1888-tól Stefánia út
  • Forrás: Fortepan.hu (82636), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.111, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."