Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Hungária körút, 14. kerület

További információk a képhez

1954, Hungária körút a Mogyoródi út felé nézve.
A Hungária körút 2X1 sávosan. Hát igen, ilyen is volt...Csak ma már egy kicsit elképzelhetetlen.... De, Íme itt a bizonyíték.
Persze nem ez a legérdekesebb a képen.
Amikor először láttam ezt a képet, elsőre az tűnt fel, hogy mit keres itt ennyi autó? És micsoda autó... Aztán a dátumot nézve megvilágosodott az elmém...
Mi is  lehet a megoldás, mint a "visszavágó".
Igen, az Angol- Magyar visszavágója.
Történt ugyanis, hogy 1953. november 25.-én a 
a londoni Wembley Stadionban a magyarok legyőzték a 90 éve veretlen Angliát 6:3 arányban. A visszavágó Budapesten, a Népstadionban esett meg.
Itt egyértelmű lett, hogy az előző meccs nem a véletlen műve volt.
7:1 lett. Ennél egyértelműbb nemigen lehetett volna...
Az ezt látni kívánók azon csoportjának autóit láthatjuk, akik egy kicsit gazdagabbak....voltak akkoriban...Vagy inkább a nagyhatalmú elvtársakéi...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Hungária körút , 1930-tól Hungária közép körút , 1893-tól Hungária körút
  • Forrás: Fortepan.hu (12797), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©