Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Hungária körút, 14. kerület

További információk a képhez

1958, Hungária körút az Erzsébet királyné útjától az Ajtósi Dürer sor felé nézve. A mai 4/3 sávos Hungária körút közepén akkor még békésen megfért egy trafik is. Baloldalt a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórházának egy kihelyezett egysége található. Talán ez a legjobb támpont, ami alapján be lehet azonosítani ezt a képet. A dohányzók egészségét már akkor is próbálták védeni: NIKOTEX. A trafik nagyjából ott volt, ahol a mai képen a bringám...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Hungária körút, 1930-tól Hungária közép körút, 1893-tól Hungária körút, 1850-től a Thököly és a Dévényi út között Viehtrieb Strasse (Marhahajtó út)
  • Forrás: Fortepan.hu (104009), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.c.10
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©