Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Állatkerti körút, 14. kerület

További információk a képhez

1958, Állatkerti körút, Vidámpark. Itt bicikliztem először életemben. Nem nagy kunszt, de emlékezetes élmény. Úgy gondolom, nem csak nekem...És ma már ez sincs többé...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1903-tól Állatkerti körút
  • Forrás: Fortepan.hu (44496), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Korenchy László
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Gyökhegyi Bánk
Emlékszem, hogy egyszer én is, valószínűleg a legkisebb bringára kerültem. Nagy szó volt egyáltalán eljutni ide az ötvenes évek elején, nem is tudom, hogy kerülhetett rá sor, de még sokáig nyavajogtam hiába, hogy "menjünk az Angol Parkba!"
2013. december 17. 12:15
Olsvay Endre
Engem 3-4 évesen (ez ugyan már a hatvanas évek eleje) többször elvittek, de kizárólag két esemény jöhetett szóba: a barlangvasút mesevasút változata és a dodzsem. Egyszer ugyan, ha jól emlékszem egy körhintaféleségre is fölültünk (nem a műemléki, Pál utcai fiúk -filmből is ismerős instrumentumra!), majd 10 éves voltam már, mikor a hullámvasút gyönyörében részesültem, no meg, ami mindig legjobban izgatta a fantáziám: az Elvarázsolt kastély! Gimnazista voltam már, mikor leégett, cseppet sem törődtem ilyen mulatságokkal, de ezen igen elszontyolodtam…
2014. január 11. 13:58