Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Örs vezér tere, 14. és 10. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Örs vezér tere, előtérben a zuglói terület. A kerepesi út túloldalán a kőbányai, felsőrákosi terület. 1932 óta van neve az egyébként óriási térnek. Ekkor Eörs vezér tere volt a neve. 1970-től Örs vezér tere. Mai szemmel nézve hiányzik innen ez meg az. SUGÁR, ÁRKÁD-I,II., Benzinkút, Skála prizma, stb. A Gyakorló utcai lakótelep helyén gyakorlatilag erdő látható. A kőbányai területen egy autóbusz. Az úttest jó szándékkal nevezhető 2 X 2 sávosnak. Az autóbusz végállomás ugyanott van, ahol ma (2023). Egy kicsit másként kialakítva és egy kicsit más buszokkal. Felismerni vélek egy Ikarus 620-ast, valamint egy FAÜ csuklóst is. A többit nem. Van ostorlámpa és van UFO is. A villamost UV-nek látom. A háttérben horror mennyiségú kémény. A téren az elárusító bódék "halmazát" egy, a korra jellemző, sokszögletű (általam bodegaédernek nevezett) újságos bódé (pavilon) képviseli. 
Természetesen itt is a végére hagytam a talán legérdekesebbet.
A HÉV-nek itt még csak megállója van. Ezt egy kis "jegypénztár jellegű" épület képviseli. A végállomás maga a Keleti pályaudvar Kerepesi úti oldalán volt ebben az időben.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1932-től Örs vezér (Eörs vezér) tere, 1970-től Örs vezér tere
  • Forrás: wikipédia
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©