Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Hungária körút, 14. kerület

További információk a képhez

Miből lesz (lett) a cserebogár? Azaz 1965, Hungária körút az Erzsébet királyné útja kereszteződésénél.
A "modern" épületek már megvannak, de maga a Hungária körút még csak egy utacska...
Emberünk jobb oldalt még egy valódi csapáson közelít valahová, talán az autóbusz megálló felé. Eme csapáson lefelé kell néznie az embernek. (Ti.: nem mindegy hova, (mibe) lép bele...)
Ami a forgalmat illeti: még a fű növését is hallani...!
Ui.: a semmi és a valami határán már akkor is tilos volt várakozni...
Érdemes összehasonlítani a napjainkban készült képpel...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Hungária körút , 1930-tól Hungária közép körút , 1893-tól Hungária körút, 1850-től a Thököly és a Dévényi út között Viehtrieb Strasse (Marhahajtó út)
  • Forrás: Fortepan.hu (59406), orig: BRAUN ANTAL
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©