Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970 táján, Állatkerti körút, 14. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. Állatkerti körút. A Hősök tere a szobrok mögött, fönt a háború emlékműve. A Millenniumi Földalatti Vasút (avagy egészen egyszerűen a Földalatti) éppen Wünsch Róbert hídja alatt áthaladva nyomul a föld alá, lévén 1973-ig itt is balra hajts volt érvényben!
A képen már egy új kocsi a szerelvény elején. Wünsch Róbert hídja ma is itt van, mivel  Magyarországon ez volt az első vasbeton híd. Műszaki emlék. De mivel a területet feltöltötték, ma már egy nagy növésű ember sem tud főhajtás nélkül átmenni alatta. Ha ez is szerepelt a célok között, akkor jó ötlet volt!
(Számomra ez nem Metró 1,2,3,4,7, vagy 17, hanem "A" FÖLDALATTI !)
Ez egy szép magyar szó. Még a lejárók előtti táblákon is az virít, hogy Földalatti!
Ez volt az európai kontinens első Földalattija.
Miért kellett ezt metró ( x -3-ra ) változtatni? 

Jelenlegi és régebbi nevei:

Állatkerti körút
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Fekete Géza
Fekete Géza
A földalatti !
Így igaz !
2013. november 06. 21:04