Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-as  évek első harmada, gróf Hadik János utca (Árvavár utca), 1950-től  15. kerület

További információk a képhez

1900-as évek első harmada, gróf Hadik János utca (Árvavár utca), a Széchenyi Színház Pestújhelyen. Harsányi Dezső Széchenyi színháza Pestújhely első szórakoztató és művelődési intézményeként nyílt meg 1911-ben. Sokszínű programot kínált aközönsége számára: színházi előadások és varieték, szórakoztató és ismeretterjesztő filmvetítések is szerepeltek a műsorkínálatban. A korabeli lapok a kerthelyiséget és az ott működő kávéházat a pesti Városliget hangulatához hasonlították, az intézményt "Pestújhely angolparkja"-ként számon-tartva. A lakosság tehetősebb rétege látogatta, ezért-a selyemharisnyára utalva-illette az újság "Fuszekli" névvel. 1947-ben már, mint Széchenyi filmszínház működött.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Árvavár utca, 1953-tól Gőgös Ignác utca, 1945-től Bacsó Béla út, 1910-től gróf Hadik János utca, 1897-től Vezér utca
  • Forrás: Saját
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©