Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1938, Pestújhely, Gróf hadik János út, (Árvavár utca), 15. kerület

További információk a képhez

1938, Pestújhely, Gróf hadik János út, (Árvavár utca), a Széchenyi filmszínház. A képen látható felirat ellenére ez a kép 1938-ban készült. A megfejtést Szabó Attila szolgáltatta. A mozi műsorán a "Mégis ártatlan" című 1938-as amerikai vígjáték szerepel, a busz megálló tárcsáján még Cordatic reklám van, annak elhelyezése pedig még a baloldali közlekedésnek felel meg. Köszönjük neki! Többet az épületről és a moziról itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Árvavár utca, 1953-tól Gőgös Ignác utca, 1945-től Bacsó Béla út, 1910-től gróf Hadik János utca, 1897-től Vezér utca
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, Szabó Attila
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©