Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1947, Kolozsvár utca, MÁV.-telep, (1950-től) 15. kerület

További információk a képhez

1947, Kolozsvár utca, Rákospalota (megyei város), MÁV.-telep.
1947. augusztus 2-án adták át Rákospalota-Pestújhely MÁV-telepnél az új végállomást.
Az 1885. június 3-án megindult lóvasútjárat, majd az 1910-ben az első 1-es villamos örökét vette át a 67-es villamos és sok viszontagság után 17 éve (!), 1997. március 11-én járt utoljára. Sokáig reménykedhettünk a Thököli úti meghagyott sínei láttán, aztán maradt a felismerés: nem lesz többé!
Ennek a villamosnak a rácsos csapóajtóin kívül még ún. téli ajtói is voltak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kolozsvár utca, 1932-től Kolozsvári utca, Rákospalota (megyei város)
  • Forrás: Beküldte: Gyuris Tibor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©