Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Énekes utca, 15. kerület

További információk a képhez

1961, Énekes utca 9.,a Béke mozi. 1940. december 25. - 1986. január 11.-ig működött. Az épületet lebontották. A neve volt még Árpád is. Valószínűleg az utca korábbi neve után. Az akkor aktuális filmek: A dzsungel könyve, a félkegyelmű, Csutak és a szürke ló.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1954-től Énekes utca, 1893-tól Árpád utca
  • Forrás: Fortepan.hu (187231), ADOMÁNYOZÓ Budapest Főváros Levéltára / BRFK helyszínelési fényképei
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©