Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1880-as évek, Eötvös tér, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1880-as évek, Eötvös tér a Lánchídról nézve. Teherhajó kikötő és raktárai a pesti alsó rakparton a Lánchídról nézve. Balra az Eötvös téren a Lloyd Palota, jobbra a Stein-ház. Apró érdekességek még. Az egyik, hogy a képen szereplő épületek közül 2018-ban az egyik, még felismerhető  épület a mai József Attila és a Dorottya utca sarkán álló épület, Ez! Igaz, ekkor egy emelettel alacsonyabban...És az ezzel szemben lévő épület (a kép bal szélén) az ekkor még meglévő Diana fürdő épülete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Eötvös tér, Előzőleg: Felső Duna sor, Obere Donau Zeile
  • Forrás: Fortepan.hu (82276), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.06.015, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©