Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1956, Vezér utca a Füredi utca felől, 14. kerület

További információk a képhez

1956, Vezér utca a Füredi utca felől nézve, a 64-es villamos végállomása, ami ekkoron a Bosnyák tértől a Füredi utcáig közlekedett. Háttal ugyan nem kezdünk mondatot- általában -, de hát ilyen is volt...Ezt a képet valószínűleg csak azok ismerik fel, akik már akkor is itt éltek...
Egy kis segítség ez a kép, de már ez is több, mint 43 éves...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Vezér utca, 1874-től Zrínyi utca, 1870-től Zrínyi Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (131981), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©