Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Örs vezér tere, 14. kerület

További információk a képhez

1960, Örs vezér tere. Középen a jó kiállású Ikarus 60-as autóbusz 67-es járatszámmal. A képen a busztól balra a Fehér út. Onnan mintha egy Csepel teherautó (bajúszos szélességjelzővel) próbálna átkelni. A busz előtt két pár sín kockakővel kirakott maradványa látható. Vajh mi, honnan és hová közlekedhetett rajta? A busz túloldalán a HÉV megálló.
Csak szolídan említem meg, hogy ez az irgalmatlanul széles út mindössze 2X1 sávos....
Az oszlop a busz mellett sem egyszerű darab. Alapvetőleg a közvilágítási lámpákat tartja. De, ami a tetején van, az engem a korai telefon-vezetékekre emlékeztet...
Számomra valami mérhetetlen nyugiság sugárzik a képről.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1932-től Eörs vezér tere, Örs vezér tere
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©