Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, Ostrom utca a Bécsi kaputól nézve, 2023, 1. kerület

További információk a képhez

1966, Ostrom utca a Bécsi kaputól nézve, 2023. Ajkay Örkény időmontázsa: a Bécsi kapunál elvben minden a szokásos: Emberek ballagnak lefelé, busz kapaszkodik felfelé. Ám akár jönnek, akár mennek, pár-tíz méterrel és 57 évvel arrább már várja őket a jövő...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Ostrom utca, A XIX. században Akazien Gasse (Akác utca), A XVIII. században Köves utca
  • Forrás: Fortepan.hu (252101), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©