Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1898, Szalag utca a Szőnyeg utcánál

További információk a képhez

1898, Szalag utca a Szőnyeg utcánál. Szemben a Ponty utcai Hunfalvy felső kereskedelmi iskola (ma Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium) épülete. Épült Hegedűs Ármin tervei szerint 1898-ban. Az 1920-30-as években emeletet építettek erre a földszintes épületre (Tehtube Zsolt).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Szalag utca, 1870-től Kígyó utca, 1858-tól Schlangen Gasse
  • Forrás: Budapest 2. kerülete régi képeken - a II. kerület anno, FSZEK BGY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©