Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1936, Fő utca a Pala utcánál, 1. kerület

További információk a képhez

1936, Fő utca a Pala utcánál, a Kapisztory-ház. Mai formáját 1811-ben nyerte el, ekkor Dankó András építőmester alakította át Kapisztory József görög kereskedő részére. Itt működött Buda egyik legforgalmasabb vendéglátóhelye, Friedl Ferenc Ede cukrászdája. A ház földszintjén működött az 1900-as években Lax Adolf szíjgyártó üzlete, majd később a Szép Ilonka bár. A második világháborúban a palota egy része elpusztult (belövések érték), 1951-1953 között Hell Géza vezetésével állították helyre.
Napjainkban francia étterem működik benne.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Fő utca, 1874-től Alsó Fő utca, A XIX. századtól Untere Haupt Gasse, 1695 előtt Land Strasse (Országút), 1440-körül Duna utca
  • Forrás: Fortepan.hu (136375), ADOMÁNYOZÓ:RÉVAY PÉTER, budapest1kor.blogspot.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©