Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Krisztina tér, 1. kerület

További információk a képhez

1966, Krisztina tér, a ZÖLDFA ÉTTEREM. Már ez is történelem...Pedig az étteremnek igen szép múltja volt. Ez a kép is nagyszerű a "kis kocsi"-Moszkvics-tetőcsomagtartós, és a nagy kocsi-Warsawa taxikkal. De az talán még érdekesebb, hogy a Zöldfa vendéglő már az ezen épület előtt volt BUDAI POLGÁRI CASINO épületének aljában is működött...Nemes Tamás Kedves látogatónk szerint az itt látható kép 1886-ban készült.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Krisztina tér, 1874-től Szent János utca, A XIX. században Sankt JohannesGasse, A XVIII. században Kirchen Platz (Templom tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (252296), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©