Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, a Budai Váralagút, 1. kerület

További információk a képhez

1975, a Budai Váralagút és a hídmesteri lakás erkélye a Clark Ádám téri bejáratnál. Az Alagút 1857-re készült el Clark Ádám tervei szerint. A budapesti Várhegy-alagút vagy Budai Váralagút – a köznyelvben egyszerűen csak Alagút, avagy Váralagút – a Széchenyi lánchíd budai hídfőjét (Clark Ádám tér) Krisztinavárossal összekötő 350 méter hosszú alagút. Szükségességét Széchenyi István vetette fel, Ürményi József 1850-ben társulatot hozott létre a megépítésére. Az építkezést 1853-ban kezdték meg Clark Ádám tervei szerint. 1857-ben adták át a forgalomnak. 1918-ig használatáért díjat kellett fizetni.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Budai Váralagút, Várhegy-alagút, Alagút
  • Forrás: Fortepan.hu (130658), ADOMÁNYOZÓ Vizsnyiczai Erzsébet
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©