Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930, Kiscelli utca, 3. kerület

További információk a képhez

1930, Kiscelli utca. Föntről lefelé...Alant a Bécsi út.
Kiscell: egykori német nevén Klein Maria Zell.
Óbuda fölött, a Remete-hegyen áll a Kiscelli templom és kolostor, Schmidt kastély. 1747-től 1760-ig a trinitátius rabkiváltó rend kolostora volt. A rend 1783-ban történt feloszlatása után laktanyává vált. 1912-től Schmidt Miksa bútorgyáros kastélyává lett. Miksa a felhalmozott műkincsekkel együtt 1935-ben a Budapest fővárosra hagyta.
Napjainkban (2018.09.04.) itt működik a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeuma.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kiscelli utca, 1874-től (korábban) Kis Cell utca, 1862-től Kleine Zell Gasse
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©