Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Marx (Nyugati) tér, 6.és 5.kerület

További információk a képhez

1952, Marx (Nyugati) tér.
1952-re megszokottá vált az utcakép a sok foghíjas telekkel.
Eltűnt a London Hotel helyére épített Ilkovics üzem, és a félkör alakú épület földszintjén működő Ikovics helyén már a rosszhírű Népbüffé működött.
Baloldalt a háttérben felismerhető az Indóház toldaléképülete.
A belvárosi oldalon jól látható az ekkor (1950-től) Vörös Csillag Nyomda. Hogy ezt a nevet vajon miről kaphatta...?
1957-től lett Zrínyi Nyomda.
Napjainkra (2014.03.14) éppen elkészült ezen épület felújítása.
Irodaház lett belőle Eiffel palace néven.
A Bajcsy-Zsilinszky út 78. alatti, három utcára néző homlokzattal bíró négy emeletes házat Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei szerint építették fel 1893-ban a Légrády fivérek megbízásából, hogy az Budapest egyik legfontosabb napilapjának a Pesti Hírlapnak a kiadóhivatala és nyomdája legyen. 1996-ban történt bezárásáig a Zrínyi Nyomda használta az épületet nyomdaként.
A járművek megfejtését most is a Tisztelt látogatókra bízom!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1945-től Marx tér, 1914-től Berlini tér
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan (16771), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©