Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Népköztársaság útja (Andrássy út), 6. kerület

További információk a képhez

1960, Népköztársaság útja (Andrássy út) a Liszt Ferenc tértől a Duna felé nézve. A hirdetőoszlop még mindig ugyanott...A felvétel az Andrássy út (Népköztársaság útja) Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon (November 7. tér) közötti szakaszának 1960. nyarán történt átépítése során készült.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Andrássy út, 1768-tól Ellbogengasse (Könyök utca), Az 1830-as évektől egy része Schiffmannsplatz (Hajós tér), Herminenplatz (Hermina tér), Az 1840-es években Maurergasse (Kőmíves utca), 1883-tól Sugár út, 1885-től Andrássy út, 1950-től Sztálin út, 1956. októberétől Magyar Ifjúság útja, 1957-től Népköztársaság útja
  • Forrás: Fortepan.hu (251325), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©