Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930, Rákóczi út, a HOTEL METROPOLE (Metropol szálló), 7. kerület

További információk a képhez

1930, Rákóczi út, a HOTEL METROPOLE (Metropol szálló). A tervező személye bizonytalan, a Budapest magazin 1977-es júliusi száma Hudetz Józsefet nevezi meg, azonban a legtöbb forrás egész egyszerűen építész nélkül.
A Metropol szálló 1895-ben épült az akkor Kerepesi (ma Rákóczi) út 58. sz. alatt a jómódú középosztály tagjai számára. Tulajdonosa 26 éven át Petanovits József volt. A szálloda híres volt kitűnő konyhájáról, kiváló kiszolgálásáról. Éttermében a század elején Banda Marci muzsikált. Új korában Budapest egyetlen szállodájának reklámozták központi gőzfűtéssel és villamos világítással. Mai neve: Ibis Styles Budapest Center.
A közlekedés: balos, az útburkolat: kockakő, a kandeláber csodaszép, az automobil penig kabrio...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út

Érdemes utánanézni:

Fortepan.hu (158302), ADOMÁNYOZÓ: LATIN, lechnerkozpont.hu
  • Forrás: Fortepan.hu (158302), ADOMÁNYOZÓ: LATIN, lechnerkozpont.hu, City 132-Várkonyi Pisti,
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©