Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960 táján, Lenin (Erzsébet) körút a Rákóczi útnál, 7. kerület

További információk a képhez

1960 táján, Lenin (Erzsébet) körút a Rákóczi útnál. Menjünk körbe! Baloldalt alul a híres Találka-óra. Itt találkoztak korábban a szüleim is. Ha ez nem történt volna, akkor ezen honlap sem volna...!  A közlekedés a felszínen történik, korabeli zebrákon a jelzőlámpa és a rendőr egyidejű irányítására... Szemben az EMKE. A háttérben a New York Palota éppen felújítás alatt. Jobbra az Éjjel-nappali épülete még árkádok nélkül. Ezen épület becsületes neve pedig: Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája, vagy bérháza.
A kandeláberek szépek, de már az újabb-fajta világítófejjel.
A csúcs természetesen itt is a híres, a járdaszigetek végének királya, a Csibilámpa! Az embertömeg szinte hihetetlen. Az útburkolat, az bizony kockakő, a zebra pedig pötty. A villamos nyitott peronú, még hozzá kisebb emberfürttel az oldalán. Az autók: Csepel, Pobeda, az egyik taxi egy Renault, stb. Ami viszont halálbiztos: háromnegyed kettő lesz öt perc múlva...


Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Családi archívum
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©