Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1931, Weiss Manfréd gyár, 21. kerület

További információk a képhez

1931, Csepel, a Weiss Manfréd Repülőgép- és Motorgyár csepeli repülőterén leszállt LZ 127 Graf Zeppelin gondolája közelről. A repülőtér a Csepel-sziget északi részén volt a zsiliptől délre, a Pest felé néző oldalon. A középpontja nagyjából a Szabadkikötő főbejáratával volt szemben. A magyarországi körrepülésre protokolláris magyar utasokat is vittek magukkal Csepelről, amire a léghajókat üzemeltető és Friedrichshafenben bejegyzett légitársaság, a Deutsche Zeppelin-Reederei G.m.b.H.) hivatalos repülőjegyeket adott ki helyi megbízottján, a MALERT-en, a Magyar Légiforgalmi Vállalaton nevének feltüntetésével. Amikor a Mátyásföldi repülőtér már kinőtte magát az 1930-as évek közepére, mint Budapest közforgalmi repülőtere, az új repülőtéri helyszínek között ennek a fejlesztése is szóba jött. A részletes ismertetésért nagy köszönet Zsille Péter kedves látogatónknak!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Weiss Manfréd Lőszergyár, Weiss Manfréd Acél- és Fémművek, Rákosi Mátyás Vas- és Fémművek, Csepel Vas- és Fémművek, Csepel Művek, Weiss Manfréd Acél- és Fémművek, Csepel Művek Tröszt, Csepeli Csőgyár Rt. Csepeli Acélcső Kft. UBP Csepel Rt. stb.
  • Forrás: Fortepan.hu (221190), ADOMÁNYOZÓ Laborcz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©