Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Marx Károly (Grassalkovich) út, 20. később 23. kerület

További információk a képhez

1971, Marx Károly (Grassalkovich) út 206., rendőrposzt és a "fakabát" becenevű őrbódé. Ekkoriban nem csak a taxisoknak volt GAZ M21 VOLGA "nagy kocsi"-juk, hanem a rendőröknek is...Budapest legfőbb kivezető útjain a város határánál, vagy annak közelében ilyen rendőr-őrbódék voltak. A köznyelv-a bódé fa anyagára utalva- adta a nevet az ott szolgálatot teljesítő rendőrök kabátjára egy kicsit viccesen...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Grassalkovich út, 1945-től Marx Károly út
  • Forrás: Fortepan.hu (65829), ADOMÁNYOZÓ:MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©