Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1902, Üllői út, 9. és 8. kerület

További információk a képhez

1902. Az Üllői út és a József körút kereszteződésből tekinthetünk  Iparművészeti múzeum felé. Az épület tervezői: Lechner Ödön és Pártos Gyula. 
A Hőgyes Endre utca és a Nagykörút között még áll három szép ház.
A közlekedés természetesen balos . Lovaskocsinak, fiakkernek, és az úttest szélén közlekedő, nyitott peronú, alsószedős villamosnak is ! Ami talán 15-ös ?
A nyolcadik kerületi sarkon a Valéria kávéház. Előtte egy csodaszép kandeláber.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Üllői út, Szolnoki országút

Érdemes utánanézni:

Iparművészeti múzeum
  • Forrás: Képeslap, Divald Károly
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©