Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Horvát utca, 2. kerület

További információk a képhez

1969, Horvát utca a Kacsa utca felől a Mártírok útja (Margit körút) irányába nézve. Úgy tűnik, mintha az utca egy része még földes lenne...A nyugalom, ami árad a képről, az szinte felfoghatatlan...
Ui.: 1686 előtt és után a Budán lakó hortvátok nagyrészt e terület lakói voltak, ezért nevezték akkoriban Kroatenstadtnak, vagyis Horvátvárosnak az utca környékét.
A teljes kép itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Horvát utca, Előzőleg, 1850-től Kroaten (Croaten) Gasse, 1695-től Krawathen Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (126401), orig: BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©