Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1874-1880, Főherceg Sándor (Bródy Sándor) utca, 8. kerület

További információk a képhez

1874-1880, Főherceg Sándor (Bródy Sándor) utca 14., Degenfeld-Schomburg Imre palotabérháza. Balra az Eszterházy (Puskin) utca.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Bródy Sándor utca, 1919-től Sándor utca, 1867-től Főherceg Sándor utca, 1850-től baron Sandor Gasse (báró Sándor utca), 1817-től Stadgut Gasse/Stadtmayer Gasse (Városmajor utca) Tehénpásztor utca, 1817-ben Major utca
  • Forrás: Fortepan.hu (82068), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.013ADOMÁNYOZÓ:BUDAPEST FŐVÁROS LEVÉLTÁRA, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©