Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Orczy út, 8. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Orczy út a Szabóky (Bíró Lajos) utcánál. Azaz a Tisztviselőtelep lóvasúttal.
A poros földútra épített síneken egy lefüggönyözött lóvasút "iramlik" az Elnök utcai kanyar felé. A két egyemeletes ház ma is a helyén van. Egészen pontosan Ambrus Szántai Sárközi kedves látogató jóvoltából: A képen látható középső ház (Orczy út 30) most is látható. Stílszerű: jelenleg öregek napközi otthona.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Orczy út, 1957-től Mező Imre út, 1875-től Orczy út, 1827-től Steinbrucher Linie (Kőbányai vonal)
  • Forrás: Fortepan.hu (82408), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.084, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©