Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Baross utca a Szeszgyár utcánál

További információk a képhez

1957, Baross utca a Szeszgyár utcánál. A látszólag nem is olyan érdekes képen azért vannak érdekes részletek. Az egyik a fejétől megfosztott gázlámpa. A másik pedig a Kazal Ödön féle ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS üzlet. Az üzlet a helybéli lakók szerint már 1950-ben is megvolt és az elsők között kapott engedélyt erre a tevékenységre a második világháború után.
Az üzlet további érdekessége pedig, hogy napjainkban is működik, mégpedig a Kazal -féle 1950-es évekbő származó belső berendezéssel, szinte érintetlenül. 2018.05.24-én kívülről így néz ki. A jelenlegi tulajdonos: Péli Rozália örömmel várja a potenciális további vásárlóit.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1892-től Baross utca, 1870-es évektől Stáció utca, 1836-tól Steinbrucker Gasse (Kőbányai út), A XVIII. században Városmajor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (91902), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©