Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

. kerület1961, Köztársaság (II. János Pál pápa) tér a Berzsenyi utcánál,

További információk a képhez

1961, Köztársaság (II. János Pál pápa) tér a Berzsenyi utcánál. Jelen képen egy egyszerű kocsmának (pardon italboltnak) tűnik: BOR, PÁLINKA SÖR...Napjainkban Huszár étteremként működik...De, ami talán még ennél is érdekesebb, az az, hogy a kariatidák nagyszerű állapotban vészelték át csaknem  60 évet...A troli felsővezetére még emlékszem. Talán erre jártak a remizbe a Damjanich utcába?

Jelenlegi és régebbi nevei:

2011-től II. János Pál pápa tér, 1946-tól Köztársaság tér, 1902-től Tisza Kálmán tér, Az 1800-as években Baromvásártér, Bauern Markt, Lóvásártér, Az 1800-as évek végén Új vásártér, avagy Kert-sétatér
  • Forrás: Fortepan.hu (102471), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©