Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

975, Kis Salétrom utca, 8. kerület

További információk a képhez

1975, Kis Salétrom utca a József körút felől a Salétrom utca felé nézve. A nevét a XVIII-XIX. században itt volt salétromégető házról (Saliterbrennliches Haus)-ról kapta. Ekkor (43 éve) még fordítva egyirányú...Hihetetlen, hogy elmúlt ennyi idő...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kis Salétrom utca, Ellőzőleg: 1804-től Kleine Saliter Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (130660)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©